Social Media

Βραδιά Γευσιγνωσίας στον Βασίλαινα 1920, την Τετάρτη 9/11/2016

Εγκαινιάζοντας την οινική χρονιά του 2016 ξεκινάμε τις βραδιές γευσιγνωσίας στον αγαπημένο σε όλους 'Βασίλαινα 1920' και σας περιμένουμε να απολαύσουμε τα φρέσκα Sauvignon και Ροζέ, το καταξιωμένο Syrah και το πρωτοποριακό Princess με τα πιάτα που προτείνουν οι chef του γνωστού εστιατορίου.. 

Ακολουθεί η πρόσκληση του Βασίλαινα και το μενού....

Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο Μούντριχα στις 5 Μαρτίου του 1994. Από εκείνη την πρώτη φορά πέρασαν 23 τρύγοι, χρονικό διάστημα στο οποίο το κτήμα καθιερώθηκε ως ένα από τα ποιοτικότερα του ελληνικού αμπελώνα, με αναρίθμητες διακρίσεις παγκοσμίως για τα κρασιά του, αλλά έφεραν και σπουδαίες πρωτιές για τον Απόστολο. Ο σπουδαίος παραγωγός συνέδεσε το όνομα του με την αναβίωση της τοπικής Μαυροκουντούρας αλλά και με διεθνείς ποικιλίες όπως το Syrah, το Sauvignon Blanc και το Gewurztraminer, το ποιοτικό δυναμικό των οποίων ανέδειξε στον Ευβοϊκό αμπελώνα.

Ο τρύγος του 2016 τον βρίσκει τόσο στην Εύβοια όσο και στην Σαντορίνη -την καινούρια του «ερωμένη»- από την οποία παράγει εκπληκτικά Ασύρτικα που διαφημίζουν το ελληνικό κρασί στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Με αφορμή τη νέα σοδειά λευκών και ροζέ κρασιών που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά αλλά και το καινούριο  γλυκό κρασί του κτήματος  από την ποικιλία Syrah σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το «1920» του Βασίλαινα στον Πειραιά, καλωσορίζοντας τη Νίκη Τρέσσου και την Ευδοκία Φυλακούρη οι οποίες αναλαμβάνουν την αναβίωση της ιστορικής μπακαλοταβέρνας της οδού Αιτωλικού, του «1920», σε μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας στην οποία τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος θα δοκιμαστούν δίπλα στα πιάτα που προτείνουν οι καταξιωμένες σεφ.

 

ΜΕΝΟΥ-ΚΡΑΣΙΑ

Ταραμοσαλάτα Βασίλαινας, μους λευκού ταραμά με , αραβικές πίτες

Μαριναρισμένος Γαύρος, μπρουσκέτες με δικό μας μαριναρισμένο γαυράκι και πατέ πράσινης ελιάς.

Καλαμάρι Ψητό, με κόλιανδρο.

Συνοδεύεται με:....... Sauvignon Blanc Κτήμα Αβαντίς 2016

Εκρηκτικά αρωματικό, με έμμεσες αναφορές στα Sauvignon Blanc της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από το έντονο φρούτο σε συνδυασμό δροσιστικές φυτικές νύξεις και τραγανή οξύτητα στο στόμα.

 

Γαρίδες Σαγανάκι με φρέσκια τομάτα.

Κροκέτα Κοτόπουλο πίκλα σινάπι

Σπετσοφάϊ, με φρέσκο βουβαλίσιο λουκάνικο, πιπεριές και τοματίνια

Συνοδεύεται με:........Ροζέ, Grenache/Syrah, Κτήμα Αβαντίς 2016

Κόκκινα φρούτα, γλυκιά καραμέλα, πικάντικες και ανθικές νύξεις με φρεσκάδα αλλά και όγκο στο στόμα, ένα κλασικό ροζέ του ελληνικού αμπελώνα που θα σας γοητεύσει.

 

Τραχανάς Ηπείρου, μεάγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας

Μοσχαράκι κατσαρόλας πιπεράτο,με πουρέ πατάτας.

Συνοδεύεται με:.......Syrah Κτήμα Αβαντίς, 2013

Ώριμο, εκφραστικό και γενναιόδωρο Syrah, με συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο και μπαχαρένιο χαρακτήρα. Μια θαυμάσια, ξεκάθαρη έκφραση της ποικιλίας όπως αυτή ακριβώς συναντάται σε περιοχές με θερμό κλίμα.

 

Μους Μπίτερ Σοκολάτας, Ελαιολαδο Μάνης, ανθός αλατιού

Συνοδεύεται με :.......Princess Syrah, Κτήμα Αβαντίς, 2013

Η γλυκιά εκδοχή της αγαπημένης ποικιλίας του παραγωγού, ένα κρασί με εξαιρετική συμπύκνωση, φρούτο, γλυκά μπαχαρικά, εξαιρετική ισορροπία γλύκας οξύτητας και επίγευση που ξεχνάει να τελειώσει…

 

Τιμή;:  €30/άτομο

Πότε; : Τετάρτη 9/11/2λέ016

Πού;: Βασίλαινας 1  9  2  0

Διεύθυνση;: ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 72 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλέφωνο Κρατήσεων;: 210 46 12 457