Social Media
Portofoli Image 2: 

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΜΑΥΡΟΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Μαύρη Κουντούρα Κύμης

Ο Απόστολος Μούντριχας λάτρης των ερυθρών ποικιλιών, αλλά και του τόπου του, σε ένδειξη σεβασμού προς την περιοχή του, αναβιώνει την αρχαία ποικιλία της Εύβοιας, την Μαυροκουντούρα Κύμης. Πρόκειται για έναν άλλο κλώνο της Αιγαιοπελαγίτικης Μανδηλαριάς, αλλά με πιο μικρά σταφύλια, πιο σκούρο χρώμα, και πιο βελούδινες ταννίνες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τοπικός Οίνος Εύβοιας

Ποικιλία
Μαύρη Κουντούρα Κύμης (Μανδηλαριά)

Περιοχή
Κύμη Ευβοίας - Αφράτι

Οινοποίηση
Ψυχρή εκχύλιση 3 ημερών, κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακρά εκχύλιση και ωρίμανση 12 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια Ermitage.

Γευσιγνωσία
Οπάκ ρουμπινί χρώμα. Μύτη εξελισσόμενη, φρουτώδης και μπαχαρένια, αρώματα μαρμελάδας βανίλιας και καφέ. Στόμα πλούσιο στρογγυλό με μέτρια υψηλή οξύτητα, και έντονες βελούδινες ταννίνες. Επίγευση μακριά.

Παλαίωση
10 χρόνια

Kρασί αφιλτράριστο και ασταθεροποίητο. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική.
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Mαυροκουντούρα 2006, Χάλκινο μετάλλιο - International Wine Spirit Competition 2008

Mαυροκουντούρα 2006, Ασημένιο μετάλλιο - Terravino Ισραήλ MIWC 2008

Μαυροκουντούρα 2006, 88/100 - Robert Parker

Μαυροκουντούρα 2007, Χρυσό μετάλλιο - Οινοθήκη 2010

Μαυροκουντούρα 2007, Έπαινος - Decanter World Wine Awards 2010

Μαυροκουντούρα 2007, Έπαινος - Ιnternational Wine Challenge 2010

Μαυροκουντούρα 2008, 88/100 - Robert Parker 2011

Μαυροκουντούρα 2010, Ασημένιο μετάλλιο Berliner Wein Trophy 2013

Μαυροκουντούρα 2011, Ασημένιο μετάλλιο Balkans International Wine Competition 2015

Μαυροκουντούρα 2013, Ασημένιο μετάλλιο  International Wine Challenge 2016